Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 15 de d'abril del 2013 | 17:48
Recull de premsa

Ribera: "El tants caps tants barrets social recorda el batibull de grups salvadors de la pàtria de fa uns anys"

"Detecto un precedent [...] al manifest constituent que impulsen el senyor Oliveres i sor Forcades. [...] Reagrupament, Solidaritat, Democràcia Catalana, Catalunya Acció i algunes altres propostes van alimentar la teoria del tants caps, tants barrets".

El periodista Carles Ribera ha dit que la iniciativa de Forcades i Oliveres té "un precedent que es va començar a produir en el món sobiranista fa uns anys", quan van emergir com bolets "formacions que havien de resoldre per la via ràpida el futur nacional".

A l'article Oliveres i Forcades Ribera hi ha dit que Reagrupament, Solidaritat, Democràcia Catalana, Catalunya Acció "i algunes altres propostes" van "alimentar la teoria del tants caps, tants barrets" i que totes elles van durar "dues eleccions al Parlament, una clatellada a l'Estatut i unes quantes manifestacions massives".

Ara l'independentisme, segons l'autor, "té més centralitat que mai, ressituat a l'entorn (ja em disculparà el senyor Duran) de les dues forces catalanistes tradicionals, que han sabut reaccionar a les demandes del carrer".
Potser Oliveres i Forcades fracassen estrepitosament, però obligaran els partits a moure el cul cap a l'esquerra"
"Per la banda social ─ha continuat─, la desorientació dels partits de sempre ha generat algunes experiències més o menys revulsives; la més rellevant, el pas endavant de la CUP. L'estranya parella que formen Oliveres i Forcades també s'hi veu amb cor".

Finalment el periodista ha conclòs que tinguin o no tinguin èxit Oliveres i Forcades, "l'experiència anterior en l'àmbit sobiranista pot ser d'utilitat": "Potser fracassaran estrepitosament, però obligaran a moure el cul cap a l'esquerra els partits que es pensaven que per aquella banda no els podria avançar ningú".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat