Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 28 de de gener del 2015 | 18:42
Recull de premsa

Vila: "L'unionisme no té problemes amb la pluralitat de TV3, sinó amb la seva pujada d'audiència"

"Mentre l'unionisme utilitzi la força de Madrid per limitar la llibertat de la meitat o més dels catalans, el mínim que pot fer TV3 és ignorar-los. Parlen de pluralitat però a mi em fan pensar en aquell lladre que primer et roba el rellotge i després vol que li donis l'hora."

El periodista i escriptor Enric Vila ha acceptat que "TV3 té molts defectes", però ha denunciat que "el debat sobre la seva pluralitat sembla hipòcrita".

"TV3 no es va pensar perquè Sánchez-Camacho s'hi sentís representada. Jo no em sento gens representat en les cadenes espanyoles i no vaig pel món posant el crit al cel ni tractant la gent de nazi, només vull la independència" ha dit a l'article Pluralitat. Vila ha continuat: "TV3 es va fer per enriquir el món català, no pas per degradar-lo o destruir-lo. Jo no veig que a la televisió francesa hi surtin gaires imams predicant contra Occident. Pel mateix motiu no veig per què Sánchez-Camacho o Albert Rivera han de sortir a TV3 més del que és imprescindible".

L'autor de l'article ha sentenciat que "TV3 ja va fer prou rebaixant el nivell de l'idioma per no ofendre els ciutadans que se'n foten de les paraules catalanes que no entenen, en comptes de tornar a l'escola o d'anar a una llibreria i comprar-se un diccionari" i ha defensat que una cosa és ser integradors, "i l'altra és que ens prenguin per idiotes": "La majoria de polítics i intel·lectuals que diuen que TV3 és poc plural confonen el país amb una secta, per això també s'oposen al dret a l'autodeterminació de Catalunya".

"L'unionisme no té problemes amb la pluralitat de TV3 --ha continuat--, sinó amb la seva pujada d'audiència. Voldrien convertir-la en un Frankeinstein com Canal 9 per tancar-la sense que semblés una decisió política. Si Catalunya és independent em semblarà molt bé de compartir la televisió estatal del meu país amb tots els meus compatriotes. Però mentre l'unionisme utilitzi la força de Madrid per limitar la llibertat de la meitat o més dels catalans, el mínim que pot fer TV3 és ignorar-los. Parlen de pluralitat però a mi em fan pensar en aquell lladre que primer et roba el rellotge i després vol que li donis l'hora.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat