Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 27 de de gener del 2015 | 16:49
Recull de premsa

Torra: "Fins ara l'unionisme s'ha refugiat en la força de l'imperi de la llei, l'insult i la frivolitat"

"Ja és hora que encara hàgim d'escoltar un sol argument per seguir un dia més a Espanya que no sigui el de la por, la legalitat o l'expulsió al cosmos o a illes desertes".

El director del Born centre Cultural, Quim Torra, ha dit a un article: "Com hem arribat fins aquí? Perquè fins ara l'unionisme s'ha refugiat en la força de l'imperi de la llei de les institucions espanyoles, l'insult i la frivolitat".

A l'article L'independentisme mata Torra hi ha dit que durant els últims anys, el moviment independentista ha fet un "esforç colossal" per posar sobre la taula dades i xifres, arguments i valors, "que no han tingut, per la banda contrària, una resposta intel·lectual d'una certa alçada", motiu pel qual ha sentenciat que és hora que "encara hàgim d'escoltar un sol argument per seguir un dia més a Espanya que no sigui el de la por, la legalitat o l'expulsió al cosmos o a illes desertes".

"Per què creu el Sr. Sabaté --ha continuat-- que ens convé seguir a Espanya? Que ho argumenti, que miri de convèncer-nos. Per exemple, com podem millorar la gestió del Joan XXIII, seguint a Espanya o tenint tots els controls econòmics dels nostres recursos des de la República Catalana?"

Finalment, l'autor de l'article ha conclòs que "ja no discutirem més sobre la burocràcia del procés, ni sobre dates, ni sobre calendaris o llistes" perquè el 27-S "votarem a favor o en contra de la independència". "Atrinxerats en el "no es pot votar" vostès han viscut fora del debat. Això s'ha acabat. Els estem esperant des de fa molts anys, però vostès, els jugadors del No, encara no han sortit al camp. Fins ara s'han encomanat a l'àrbitre –espanyol– i deixant que el partit sigui suspès. Però davant de la gran final que ve, això ja no serà possible. Surtin a jugar. Però juguin net, deixin la demagògia al vestidor, sisplau" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat