Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 30 de de setembre del 2013 | 19:46
La fotografia

"Euskadi serà una nació europea, però al nostre ritme"

El PNB ha sentenciat en la darrera celebració de l'Alderdi Eguna que el País Basc serà tard o d'hora una nació europea i ha reivindicat el dret a decidir d'Euskadi i la construcció de la nació basca en el marc europeu.

La trenta-sisena edició de l'Alderdi Eguna celebrada aquest passat cap de setmana ha significat una total reivindicació d'Euskal Herria com a nació. El Dia del Partit del PNB ha estat encapçalat pel lema "I amb basque" en un clar moviment de projectar a l'exterior les intencions del partit pel futur del País Basc.

En aquest sentit, el president de l'Euzkadi Buru Batzar --consell nacional del PNB--, Andoni Ortuzar, ha sentenciat que Euskadi "serà una nació europea" però sense concretar-ne una data específica, ja que ha afegit que el procés basc anirà "al nostre ritme".

"L'autogovern i aconseguir la llibertat nacional no són una carrera. No competim amb ningú per arribar-hi abans" ha dit Ortuzar, qui també ha reclamat el dret a decidir per a Euskal Herria: "És un estat caduc que de tan madur ja cau, i que cada cop pinta menys a Europa, incapaç d'oferir esperança als seus ciutadans, de pactar solucions amb Galícia, Catalunya i el País Basc, i amb un ordenament i unes lleis ràncies, impròpies del segle XXI. Espanya no s'assabenta o no es vol assabentar que aquí hi ha una societat que vol exercir un dret bàsic, fonamental: el seu dret a decidir, a escollir el seu destí".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Indica publicitat