Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 26 de de maig del 2011 | 17:27
Notícia · Societat civil

L'ACPV demana el retorn d'emissions de TV3 al Senat

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha viatjat aquesta setmana fins al Senat per tal d'explicar a la cambra la pitjor pàgina en la història de la comunicació de l'estat espanyol.

Barcelona · La fi d'emissions de TV3 al Pais Valencià a través d'una denúncia del govern Camps és el que s'ha debatut aquesta setmana a la Comissió de Cultura del Senat espanyol. Eliseu Climent i Mercè Teodoro, president i advocada de l'ACPV, han comparegut a la cambra per recordar la realitat plurilingüística de l'Estat espanyol, el pes demogràfic de la llengua catalana i la seva vitalitat social.

Climent ha denunciat, d'aquesta manera, la marginació que pateix la llengua pròpia en l'àmbit de la comunicació al País Valencià, amb una presència que no es correspon amb el paper que desenvolupa a la totalitat de la societat valenciana. Amb tot, l'ACPV també ha volgut resumir la història de TV3 al País Valencià i la situació actual de la televisió catalana, la qual explica la necessitat d'una solució estable per a garantir la continuïtat d'aquestes emissions així com un marc jurídic per a l'intercanvi de televisions i ràdios en català, com a una forma d'aplicar la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries.

La mateixa entitat cultural ha valorat molt positivament el debat que s'ha produit a la cambra de Madrid, en el qual s'ha pogut establir l'inici de les gestions públiques per a garantir el tràmit parlamentari del projecte de llei "Televisió sense Fronteres". L'ACPV també ha indicat, a través del seu lloc web, la seva satisfacció per l'interès mostrat tant pels senadors com pels mitjans de comunicació.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Indica publicitat