Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 10 de de setembre del 2010 | 10:41
Opinió · Esport

El "Més que un club", en dubte?

Barcelona · D'en Joan Laporta es poden dir moltes coses, positives i negatives, al voltant dels seus set anys de mandat al capdavant de la primera entitat esportiva del nostre país: el Futbol Club Barcelona. Durant el seu periple com a màxim mandatari del Barça, és evident

que en Joan Laporta va mostrar un ego i un personalisme excessiu, superior a l'acceptable. Les relacions, el tracte amb la resta de membres de la seva junta també foren un tema espinós i complicat per a l'expresident, deixant de banda els seus incondicionals seguidors. Algunes actituds, alguns comportaments, alguns estirabots i certs tics d'autoritarisme també foren del tot sobrers en la seva presidència. Ara bé, dit això, també cal esmentar tots els aspectes positius de la seva gestió. El sr. Laporta i tots els membres de la directiva que el varen acompanyar varen aconseguir els millors resultats esportius de la història de l'entitat, on s'ha de destacar la consecució de 4 lligues, 2 Copes d'Europa i 1 Mundial de Clubs. Altrament, també cal esmentar l'eclosió que, a nivell internacional, ha tingut el model Barça: un model de joc referent, hores d'ara, a tot el món. A nivell social, varen contribuir a fer que la institució fes un salt de grans dimensions, incrementant el nombre de socis arreu del planeta. Van universalitzar més el Barça. I, més que cap altra directiva abans, van ésser fidels i van potenciar allò que millor defineix el Barça: el "més que un club".

Aquesta essència històrica de defensa del país, de la llengua i de la cultura la van projectar i la van portar molt més enllà. El Barça de Laporta ha estat el gran ambaixador del nostre país arreu. I la llista podria continuar. La nova junta ja és una realitat. El nou president, en Sandro Rosell, ja exerceix el càrrec al costat d'una directiva -no en tinc cap dubte- plena de professionals vàlids i solvents. Espero i desitjo que, com a l'era Laporta, el Barça de Rosell conquereixi títols de tota mena i en una quantitat superior als assolits en l'etapa anterior. A nivell social, també espero que la marca Barça creixi i s'expandeixi a dins i fora del nostre país.

El problema, però, el veig, el percebo, en el "més que un club". En dos mesos i escaig de gestió de la nova junta, s'han produït actes, s'han pres decisions que, al meu modest entendre, qüestionen i posen en dubte l'essència del Barça, el ser més que un club. Com és possible, com s'entén si això no és així que, arribat a la presidència, una de les primeres accions efectuades pel nou president fou anar a retre vassallatge al president de la Comunitat Autònoma d'Extremadura, que tot i ésser culer, no combregava amb la línia catalanista i desacomplexada, nacionalment parlant, que exercia l'anterior junta? La renúncia a la nostra llengua en el congrés de penyes, dut a terme a Catalunya, amb socis d'arreu del món i la priorització del Mundial i els partits del combinat estatal que portaren el president Rosell a Sud-àfrica abans que assistir a la manifestació en defensa de les llibertats i l'autogovern més important de la nostra història, la del 10-J, són exemples que evidencien clarament aquesta tendència, aquesta dinàmica. I la darrera, l'horari del primer partit de l'equip a casa aquesta temporada: les 18h de la Diada Nacional, fet que afectarà actes i esdeveniments organitzats per la societat civil del país en un moment, com l'actual, de convulsió política.

I la pregunta seria: Per què? Quin és el motiu de tot plegat? Per què s'estan fent tants esforços en aquesta direcció? Com a culer, com a soci, jo vull -com la majoria- que el Barça continuï essent més que un club. s la nostra història, la nostra essència. Però, i el sr. Rosell, i la nova junta, ho volen?

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de
Opinió · Política catalana
Dos judicis... o un?
Opinió ·
Viatge a la pròpia responsabilitat
Opinió · Política
La llengua un objectiu prioritari
Opinió · Societat civil
Mobilitzacions virtuals
Opinió · Política
TV3PV: qui pagarà la multa?
Opinió · Política
Política exterior
Opinió · Política
La fermesa de Felip Puig
Indica publicitat