Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 16 de de març del 2011 | 16:24
Opinió · Política
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari

La guerra de TV3

S'ha perdut una batalla però no la guerra, va dir l'Eliseu Climent, president d'Acció Cultural del País Valencià, quan es van tancar els repetidors de TV3, però no sabia on es disputaria la pròxima batalla ni quan es guanyaria la guerra.

De fet, hi ha molts fronts oberts, el dels tribunals espanyols, el d'Europa, el de la pressió popular, etc. Tots són importants i totes les batalles s'han de lliurar  per aconseguir que TV3 torni al País Valencià.

La batalla dels tribunals, de la qual parlava l'Eliseu Climent, ja ha començat. El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ha emès una nova sentència que ha provocat una divisió entre els seus membres. Dos, dels cinc que el formen, han emès un vot particular en contra del contingut del text. El tres contra dos d'aquest Tribunal obre una escletxa jurídica que permet demanar-ne la nul·litat.

La sentència demana el tancament dels repetidors pels quals emetia TV3, que són propietat de la Fundació Ramon Muntaner juntament amb Acció cultural del País Valencià, a més del tancament se'ls imposa una multa d'un milió d'euros. La Fundació Ramon Muntaner ha dit que acudirà al Tribunal Suprem perquè dos dels magistrats   posen en dubte la competència de la Generalitat valenciana per decidir sobre TV3, afirmen que la sanció és arbitrària i desproporcionada i consideren que els fets no estan tipificats.

Aquests arguments són més que suficients per qüestionar la sentència i són prou contundents perquè el Govern de Catalunya es replantegi la seva actitud davant del tancament de TV3, i plantegi accions més eficients que demanar a  Francisco Camps que reconsideri aquesta decisió. Aquest personatge ja fa temps que ha decidit que no vol fer res per la llengua valenciana.

El Govern de Catalunya, l'Institut d'Estudis Catalans i, també, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua haurien de denunciar aquesta situació davant de la Unió Europea, perquè les tres institucions han de vetllar per la unitat de la llengua i els arguments per tancar TV3 es basen precisament en la negació d'aquesta uniat.

Després de guanyar la guerra dels noms i aconseguir que el Govern espanyol accepti dos noms català i valencià per a la mateixa llengua, malgrat les 35 sentències en contra, el Partit Popular continua inexorablement el seu camí cap a la destrucció del valencià. Però tots, i el Govern de Catalunya el primer, tenim el deure de fer tot allò que puguem i d'utilitzar tots els mitjans que estiguin al nostre abast per aturar aquest genocidi lingüístic.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Carme Forcadell
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari
Opinió ·
Sense renúncies
Opinió ·
El futur comença el 25
Opinió ·
Se'ls veu el llautó
Opinió · Societat civil
Treball en equip
Opinió ·
Sense estat no tenim res
Opinió · Societat civil
Comença la Marxa cap a la independència
Opinió · Política
Mai no serà l'hora de Catalunya
Notícies relacionades
Notícia · Comunicació
El nou director de Tv3 afirma "Jo vinc aquí a arriscar"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Vicent Sanchis substituirà Jaume Peral al capdavant de TV3
Recull de premsa · Cultura i mitjans de comunicació
Condeminas: "TV3 es pot esperar any més?"
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Notícia · Comunicació
L'entrevista de Buenafuente a Puigdemont a TV3 va ser seguida per 554.000 persones
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Miserable TV3?
Notícia · País Valencià
Primer pas cap a la pau lingüística al País Valencià
Crònica · País Valencià
El Bloc Nacionalista Valencià es reforça
La fotografia · País Valencià
Milers de persones celebren el canvi al País Valencià
Notícia · Llengua
La nova RTVV oferirà tots els continguts en valencià
Indica publicitat