Tuesday, 31 de May del 2011 | 20:04
 ∑
Crònica · Política catalana
Junqueras ha de poder decidir
Esquerra √©s un partit curi√≥s. Abans de celebrar el congr√©s ja se sap qui liderar√† el partit. Tot sembla indicar que s'est√† gestant un consens al voltant de la figura d'Oriol Junqueras com a president del partit. L'exeurodiputat ofereix renovaci√≥, que √©s el que necessiten els republicans, despr√©s d'un cicle electoral a la baixa, i consens, despr√©s d'anys de baralles ca√Įnites.
 ∑ Portada del llibre sobre la viabilitat econ√≤mica d'una Catalunya independent
Portada del llibre sobre la viabilitat econòmica d'una Catalunya independent
Crònica · Economia
Ni el m√©s gran dels boicots arru√Įnaria un estat catal√†
Tradicionalment, s'ha afirmat que l'economia catalana al marge de l'espanyola no seria viable, perquè Espanya constitueix el principal mercat dels béns i serveis catalans. La segona part de l'afirmació encara és certa en molts sectors, però la primera és falsa.
 ∑
Notícia · Societat civil
"Condemnen el valencià a desaparèixer en un període de 20 anys"
Escola Valenciana ha convocat pel proper 9 de juny tres concentracions massives a Val√®ncia, Alacant i Castell√≥, per denunciar la pol√≠tica de supressi√≥ de la llengua pr√≤pia a l'ensenyament p√ļblic del Pa√≠s Valenci√†.
 ∑
Notícia · País Valencià
La Plataforma per la Llengua demana una rectificació immediata al Govern de Camps
La Plataforma per la Llengua al País Valencià ha demanat a través d'un comunicat la retractació immediata de l'anunci fet pel Govern valencià d'eliminar l'ensenyament en valencià a les aules.
 ∑
Crònica · Tecnologia i país
El GPS europeu, més a prop
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions
El sistema de navegació per satèl·lit europeu, l'anomenat sistema Galileu, ja té data de posada en marxa. El proper 20 d'octubre, segons ha anunciat la Comissió Europea, es llançaran els dos primers satèl·lits de la constel·lació que ha de formar el Galileu, des del port espacial de Kourou, situat a la Guaiana Francesa.
 ∑
Notícia · Societat civil
Els indignats decidiran sobre l'autodeterminació aquest dijous
Els acampats han ajornat fins aquest dimecres la decisió de continuar o no a Plaça Catalunya a causa de la pluja, que ha impedit celebrar l'assemblea.
 ∑
Notícia · Comunicació
TV3, Catalunya Ràdio i La Vanguardia, líders en televisió, ràdio i premsa a Catalunya
La segona onada del 2011 del Bar√≤metre mostra com les dues emissores p√ļbliques augmenten dist√†ncies respecte les seves competidores. El Punt, per la seva banda, continua sent el primer diari fet en catal√† en nombre de lectors.
 ∑
Notícia · Comunicació
El Grup Barnils es prepara pel seu desè aniversari amb l'estrena d'una nova web
El Grup de Periodistes Ramon Barnils ha actualitzat el disseny web de la seva pàgina aquesta mateixa setmana, un canvi que el mateix grup ha emmarcat dins dels actes de celebració del seu desè aniversari.
 ∑
Notícia · Política
'Nou Projecte': el pas cap a la renovació del PSC
Els més crítics amb el PSC han acordat la formació d'una nova plataforma, Nou Projecte, que aglutini totes les voluntats de canvi dins del Partit dels Socialistes de Catalunya.
 ∑
Recull de premsa · Societat civil
F. S√°ez: "Sense els 'compa√Īerxs', el moviment dels indignats podria transformar-se en una cosa constructiva"
"Els pinxets que controlen les assemblees no són imperialistes ultradretans. La imposició de la seva llengua, que ha acabat triomfant, obeeix més aviat a allò que alguns sociòlegs anomenen nacionalisme banal".
 ∑
Recull de premsa · Política
F.-Marc √Ālvaro: "El pa√≠s no es pot permetre que ERC sigui marginal. Ha contribu√Įt a normalitzar la independ√®ncia"
El periodista ha subratllat que els dirigents actuals del partit republicà "i aquells que n'agafin les regnes després de l'estiu, haurien d'afinar en el diagnòstic. Els és imprescindible".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠