Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 2 de d'abril del 2012 | 17:55
Recull de premsa · Comunicació

Camats-Mòdol: "Durant tot el procés de contrareforma s'ha produït la destrucció de l'arquitectura audiovisual de Catalunya"

"Volem desmuntar la fal·làcia que tot sigui amb l'objectiu d'austeritat [...]. Tant CiU com el PP han rebutjat reduir a la meitat el sou de tots els representants del Consell de la CCMA".

La diputada al Parlament de Catalunya per ICV-EUiA, Dolors Camats, i el diputat del Grup Parlamentari d'Esquerra, Carmel Mòdol, ha publicat un article conjunt en el qual hi han denunciat que "amb la burda excusa de l'austeritat [...] el govern ha iniciat un procés de politització dels mitjans de la CCMA que pretén tenir sota control TV3 i Catalunya Ràdio".

A No és això, companys! publicat al diari El Punt AVUI, Camats i Mòdol han explicat que amb aquest article volen "desmuntar la fal·làcia" que totes les decisions que es prenen són amb "l'objectiu d'austeritat" i han assegurat que volen "poder exposar els motius pels quals vam votar "no" als candidats a la CCMA". "La manera com s'ha produït el nomenament ─han explicat─ del nou consell de govern de la CCMA contradiu tot el que s'ha fet fins ara en matèria audiovisual des d'un punt de vista legislatiu".

Mòdol i Camats han denunciat que durant tot el procés de contrareforma "s'ha produït la destrucció de l'arquitectura audiovisual de Catalunya i, per primera vegada en democràcia al nostre país, s'ha triat un consell de govern de la CCMA en què no hi ha representada tota la pluralitat parlamentària".

Sobre aquest aspecte, els autors han indicat que el govern "no ha tingut cap escrúpol a l'hora d'augmentar els membres del CAC de cinc a sis per incloure el PP en el repartiment, sense que hi hagués cap esmena que ho facilités i violentant la norma parlamentària" i han sentenciat que d'"austeritat poca, bàsicament repartiment d'influències i malauradament intents de control polític".

"Però el que és de traca ─han continuat─ i és una mesura que exemplifica la sintonia entre CiU i el PP pel que fa a model econòmic és l'eliminació de la publicitat de Catalunya Ràdio. El PP la defensa i la vota, i CiU la vota però diu que no la defensa: un d'aquests galimaties als quals ja ens té acostumats aquest govern, que assegura que aprova mesures, tot i que diu que no les aplicarà". Finalment, Camats i Mòdol han conclòs que és un "cúmul de motius polítics i no pas el currículum dels candidats" el que ens fa votar que no. "No és el fi sinó la manera com s'ha fet que fa que volem deixar palès el nostre vot negatiu" han dit.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Notícia · Comunicació
El nou director de Tv3 afirma "Jo vinc aquí a arriscar"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Vicent Sanchis substituirà Jaume Peral al capdavant de TV3
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
"Un país com el nostre no pot deixar perdre el consum audiovisual en català"
Recull de premsa · Cultura i mitjans de comunicació
Condeminas: "TV3 es pot esperar any més?"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
El CAC demana augmentar en 137 milions anuals el pressupost de la CCMA
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Notícia · Comunicació
L'entrevista de Buenafuente a Puigdemont a TV3 va ser seguida per 554.000 persones
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Miserable TV3?
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Brauli Duart renuncia temporalment a la presidència de la CCMA
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
"TV3 és un instrument poderós i té molta influència en la societat catalana: és una autèntica estructura d'estat"
Indica publicitat