Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 18 de de novembre del 2011 | 18:34
Recull de premsa · Comunicació

X. Bosch: "Abans de la TDT teníem 2 canals en català dels 10. Ara en tenim 5 de 100. La proporció esgarrifa"

"El periodista Daniel Arasa ha demanat, a través del seu article a La Vanguardia, que TV3 tanqui el canal dedicat als joves, 3XL. El motiu? Que no li van agradar dos capítols que va veure de la sèrie Skins".

Xavier Bosch

El periodista Xavier Bosch ha denunciat a un article publicat al diari Ara la demanda que ha fet el periodista Daniel Arasa, el qual ha demanat a través d'un article que TV3 tanqui el canal dedicat als joves, 3XL. "El motiu? Que no li van agradar dos capítols que va veure de la sèrie Skins. L'excusa? Que en aquesta campanya electoral s'ha imposat la moda [...] que una solució perquè els ciutadans no pateixin tant la crisi seria tancar algun dels cinc canals de Televisió de Catalunya" ha indicat.

Bosch ha dit que aquesta idea ha estat explicitada "sense embuts" pel candidat Jorge Fernández i que ha tingut "uns quants adeptes que, de bona fe o per interessos ocults, han fet sorollet". El periodista ha dit que es pot debatre "tot" i que "res no és intocable i, sobretot, cal donar la màxima transparència a cada euro de diner públic" però ha denunciat que "cal conèixer més factors": "El pressupost de la CCMA ja s'ha anat retallant dràsticament els últims tres anys. Els treballadors han votat rebaixar-se el sou. S'han renegociat a la baixa molts contractes. Les productores han reduït el seu benefici. S'han eliminat càrrecs...".

La llengua catalana, ànima de la cultura, cada vegada està més minoritzada"

Xavir Bosch, amb tot, ha volgut destacar que hi ha "una dada fonamental" que pocs comenten: "abans de la TDT teníem 2 canals en català dels 10 que podíem veure. Ara en tenim 5 de 100. La proporció esgarrifa". Bosch ha recordat que la llengua catalana, "ànima de la cultura, cada vegada està més minoritzada" i s'ha preguntat com és que alguns "encara voldrien que perdés més terreny". "M'estimo més ─ha conclòs─que el pal de paller continuï fort i líder. (Nota: Actualment jo també treballo a TV3. No amago, doncs, que en puc ser part implicada. Des de l'any 93 hi he anat fent, ara sí ara no, diferents projectes. Però crec, sincerament, que aquest article l'hauria escrit igual si fos cap de programes de RAC1 o director de l''Avui' en lloc de presentador de l''Àgora'. Em fa l'efecte, vaja.)"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Notícia · Comunicació
El nou director de Tv3 afirma "Jo vinc aquí a arriscar"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Vicent Sanchis substituirà Jaume Peral al capdavant de TV3
Recull de premsa · Cultura i mitjans de comunicació
Condeminas: "TV3 es pot esperar any més?"
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Notícia · Comunicació
L'entrevista de Buenafuente a Puigdemont a TV3 va ser seguida per 554.000 persones
Recull de premsa · Política catalana
Bosch:"És evident que Fernández Díaz, el ministre manefla, els posa bastons a les rodes, però hi ha vegades que ens ofeguem en un got d'aigua"
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Miserable TV3?
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
"TV3 és un instrument poderós i té molta influència en la societat catalana: és una autèntica estructura d'estat"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Joan B. Culla para els peus a un telepredicador
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Jaume Peral, nou director de TV3
Indica publicitat