Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 25 de de març del 2009 | 16:05
Recull de premsa · Política

Marçal Sintes: "Chacón fa feliç Sèrbia"

Barcelona · Així de contundent s'ha mostrat Marçal Sintes amb la retirada de les tropes espanyoles de Kosovo anunciada per Chacón el passat 19 de març. "L'anunci de la retirada, els termes de la qual no s'havien parlat amb l'OTAN, ha irritat profundament l'administració Obama, així com la resta de socis de l'Aliança". El professor de la Universitat Ramon Llull ha declarat al diari Avui que Zapatero, "després d'esmicolar la seva credibilitat interior, s'esforça a fer que tampoc internacionalment ningú se'n pugui refiar", i recorda que aquest mateix mes de març "el president de Sèrbia, Boris Tadic, va visitar Espanya i va ser rebut per Zapatero -el mateix que calla sobre el Tibet i defuig el Dalai-lama- amb el somriure d'orella a orella".

En la columna al diari català Sintes també recorda que el mandatari espanyol "va prometre al serbi que Espanya continuarà sense reconèixer Kosovo, contràriament al que han fet Estats Units, Gran Bretanya, Alemanya, Itàlia i França, entre molts altres Estats" i conclou que Espanya "està arrenglerada amb Rússia i Xina en negar als kosovars el dret a existir oficialment". Marçal Sintes respòn el per què d'aquesta qüestió de manera directa: "Per nacionalisme espanyol. El govern del PSOE tem que l'exemple de Kosovo pugui ser emprat com a precedent per Catalunya o el País Basc".

"Sens dubte, la retirada anunciada per Chacón farà feliç Sèrbia - continua Sintes-, on segur que ella i el seu cap comencen a tenir un nombrós club de fans. A més, també anirà bé per donar coherència a les relacions de Zapatero amb el PP, formació que, lògicament, coincideix amb els socialistes a l'hora de donar l'esquena a Kosovo". El columnista de l'Avui no només vincula l'anunci de la retirada de tropes a la visita de Tadic, sinó també a "l'entesa entre PSOE i PP per prendre el govern d'Euskadi al basquisme". "Un i altre moviment - diu Sintes- són perfectament coherents amb el gir nacionalista que sembla cridat a imposar-se a la política espanyola".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat