Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 14 de de juny del 2007 | 18:21
Notícia · Economia

La Xarxa d'Entitats equipara la regidoria de Cultura a la dictadura de Primo de Rivera

La Xarxa d'Entitats Cíviques i Culturals dels Països Catalans pels Drets i Llibertats Nacionals persisteix en la seva croada pel restabliment de les quatre columnes de Puig i Cadafalch en el seu emplaçament original. L'entitat, insatisfeta amb la decisió municipal de restituir les quatre columnes, però ubicades en un lateral de les fonts de Montjuïc, ha editat un cartell per reclamar que les columnes siguin reconstruïdes "al seu lloc". La Xarxa afirma: "semblant a Primo de Rivera, la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona vol anullar el simbolisme de les quatre columnes restituint-les de costat".
L'entitat, tal com ja ha argumentat en més d'una ocasió, exposa que les quatre columnes formaven part d'un conjunt arquitectònic dissenyat per l'arquitecte Puig i Cadafalch per a la urbanització de la muntanya de Montjuïc i foren enderrocades l'any 1928 "per odre del general Primo de Rivera perquè eren un símbol de catalanitat".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat