Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 6 de de març del 2007 | 18:48
Notícia · Societat civil

S?inaugura l?exposició sobre les quatre columnes de Puig i Cadafalch

Aquest dimarts s’inaugura l’exposició que ha organitzat la Xarxa d’entitats cíviques i culturals dels Països Catalans pels drets i les llibertats nacionals sobre el Monument de les Quatre Columnes, de l’arquitecte Puig i Cadafalch, que temps enrere havien presidit l’avinguda Reina Maria Cristina de Barcelona des de les actuals fonts de Montjuïc i que la dictadura de Primo de Rivera va fer eliminar, com a símbol de catalanitat que eren. Des de fa un temps, la Xarxa ha treballat intensament per la seva restitució a l’emplaçament original i actualment es troba, segons fonts de l’entitat, “a la recta final d’aconseguir-ho”. L’Ajuntament de Barcelona, però, no ho veu clar i al.ludeix “ambigües raons estètiques que no es creuen ni ells”, afirma Enric Padrosa, president de l’entitat.
Per tractar aquest tema s’ha organitzat l’exposició que comença aquest dimarts i finalitza el 22 de març a la sala Abat Escarré del CIEMEN (C/ Rocafort, 242 bis), a la capital catalana. La mostra consta de quatre apartats: el context històric de principis de segle XX, la figura de Josep Puig i Cadafalch, la urbanització de la muntanya de Montjuïc i la campanya de restitució impulsada al llarg dels darrers anys. L’exposició compta amb documents inèdits, procedents del fons Puig i Cadafalch per gentilesa de l’Arxiu Nacional de Catalunya.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat