Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 23 de de maig del 2007 | 17:32
Notícia · Història

Sabies que Puig i Cadafalch és qui va dissenyar les rajoles de les voreres de Barcelona?

Puig i Cadafalch (1867-1956) és una de les figures més representatives del Modernisme català. A més de la seva trajectòria com a arquitecte, també destaca la seva tasca com a historiador de l'art i en els àmbits intel·lectual i polític de la Catalunya de l'època.
Les obres de Puig i Cadafalch en el camp de l’arquitectura s’integren plenament en el Modernisme català, especialment les primeres.

El modernisme fou un moviment cultural que va sorgir a Europa a finals del segle XIX i a principis del XX i va marcar les tendències més renovadores de la literatura, el teatre, l'arquitectura, les belles arts, la decoració, els mobles i altres objectes.

El moviment va rebre, segons els països, noms diferents. Als Països Catalans es va anomenar modernisme, a França es va dir Art Nouveau; als països anglosaxons, Modern Style, etc.

Tots aquests estils tenen punts en comú però no són iguals. El modernisme català fou el més variat de tots, el més popularitzat i ric.

De la seva extensa obra de Puig i Cadafalch a Barcelona, en destaquen: la Casa Amatller (1900), amb influències de l'arquitectura flamenca; la Casa Macaya (1901), on treu partit de l'estucat de la façana i la Casa de les Punxes, on va adoptar el gòtic flamíger.

El 1924 Puig i Cadafalch va patir una campanya de descrèdit i l'ajuntament dictatorial de Barcelona d'aquell període el va destituir del seu càrrec d'arquitecte de l'Exposició de Montjuïc.

Puig i Cadafalch també va fer construir les 4 columnes a Montjuïc, on s’haurien de restituir ara, perquè el que una dictadura va enderrocar, una democràcia ho ha de restituir.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat