Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 29 de de novembre del 2010 | 14:27
Opinió · Comunicació

Canvi, alternança i noves fites

Barcelona · Canvi. Un canvi polític sempre obre un nou cicle. Aquest nou cicle que comença estarà marcat per la crisi econòmica i la ferida oberta entre Catalunya i Espanya per anys de conflicte constitucional. Però la incògnita que haurà de resoldre el nou govern de CiU és si tornaran els vells esquemes, i les antigues polaritats polítiques al Parlament, o vindran nous pactes.

Alternança. Malgrat que el panorama social, econòmic i polític d'aquest anys imposa saber fer canvis, potser ens haurem d'acostumar al fet que l'alternança de partits al govern de la Generalitat no ha de comportar canvis revolucionaris. Governar ja és de per si una tasca prou difícil, i més quan no es tenen tots els recursos que caldria per fer-ho. Però l'alternança hauria d'ajudar a generar una mena de corresponsabilitat dels partits en relació amb els reptes de país. No tot es pot fer des del govern, i caldrà que el Parlament tingui un cert lideratge en els temes de més calat.

Noves fites. s possible que els canvis de veritat s'hagin de produir, en aquesta pròxima legislatura, precisament al Parlament. I és previsible que aquest parlament doni suport majoritari a la pròxima fita anunciada durant la campanya per CiU: el concert econòmic. Després dels resultats que ha obtingut l'independentisme, només una fita clara com aquesta pot capitalitzar el 10-J. Només ens queda esperar, i que CiU impregni de "nou sobiranisme" la seva gestió política. Cal no oblidar que l'independentisme, malgrat no aixeca el vol com a força electoral, és una opció cada vegada més transversal.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de
Opinió · Política catalana
Dos judicis... o un?
Opinió ·
Viatge a la pròpia responsabilitat
Opinió · Política
La llengua un objectiu prioritari
Opinió · Societat civil
Mobilitzacions virtuals
Opinió · Política
TV3PV: qui pagarà la multa?
Opinió · Política
Política exterior
Opinió · Política
La fermesa de Felip Puig
Indica publicitat