Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 5 de de juliol del 2010 | 12:29
Opinió · Política

Espanya ha de tornar a témer "el problema catalán"

Barcelona · La sentència del Tribunal Constitucional contra la voluntat del poble català demostra que Espanya ha perdut el respecte a Catalunya. La resposta a aquest atac a la democràcia i a Catalunya no pot limitar-se a declaracions i manifestacions; ha de tenir conseqüències polítiques. La dignitat és més important que guanyar les properes eleccions. 

Maquiavel va deixar clar que per un sobirà era preferible ser temut que estimat. Durant trenta anys els dirigents catalans han sacrificat els drets nacionals a l'estabilitat del règim espanyol. A Madrid el "problema catalán" ha deixat d'existir i Catalunya ha deixat de ser temuda. La posició catalana serà feble mentre la indignació dels catalans es limiti a protestes verbals. Cal traduir el refús en fets polítics com els següents:

          1)Convertir la manifestació del dia 10 de juliol en una multitudinària reclamació per la independència.           2)Traduir el desacatament de la sentència del Tribunal Constitucional en fets polítics com la retirada dels diputats i senadors catalanistes       aprofitant el proper "debate de la nación".

          3)Sortida d'Esquerra Republicana del govern Montilla si els diputats del PSC-PSOE no es retiren de les Corts Espanyoles.

          4)Presentació d'una candidatura unitària per la independència, integrada per totes les forces que la prioritzen a qualsevol altra consideració d'oportunitat o d'ideologia.

          5)Definició de l'agenda de la independència per la propera legislatura amb punts com la convocatòria d'una Consulta Popular per la independència, denúncia de la sentència del Tribunal Constitucional a les Nacions Unides, actuacions contra l'espoli fiscal, Carta de la Llengua Catalana.

La Candidatura d'unitat per la independència és possible. Els promotors de la Conferència Nacional del Sobiranisme, més de 80 destacades personalitats de totes les tendències, encapçalades pel doctor Broggi, han convocat  tots els líders independentistes sense exclusions a una reunió a mitjans de juliol. Tothom ha de ser conscient, alhora, de la gravetat de l'hora de la nostra pàtria i de la gran oportunitat d'avançar cap a la independència. Cal deixar de costat tot el que els separa i posar-se d'acord en el que els uneix. La unitat aixecarà una onada d'entusiasme que arrossegarà els 50.000 voluntaris de les Consultes Populars. Amb la unitat a les properes eleccions podem posar la base per la Declaració Unilateral d'Independència a les següents eleccions. 

La divisió, en cas contrari, només aconseguirà el retrocés; que a les properes eleccions els vots per la independència siguin menys que quatre anys enrere. En aquest cas, l'Estat espanyol es reafirmarà en la convicció que el "problema catalán" ha desaparegut.   

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de
Opinió · Política catalana
Dos judicis... o un?
Opinió ·
Viatge a la pròpia responsabilitat
Opinió · Política
La llengua un objectiu prioritari
Opinió · Societat civil
Mobilitzacions virtuals
Opinió · Política
TV3PV: qui pagarà la multa?
Opinió · Política
Política exterior
Opinió · Política
La fermesa de Felip Puig
Indica publicitat