Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 9 de de desembre del 2009 | 14:23
Opinió · Política

Habemus regem?

Barcelona · Ni la resurrecció de Pere el Gran podria canviar la percepció que té la Queralt que l'educació dels seus fills és deficitària, que la Generalitat actual no sap preservar el seu patrimoni de la predació estatal o que, en general, a Catalunya estem més malament que les espanyes. La Queralt, pseudònim de la mare que m'és companya ocasional de placeta davant d'un col·legi públic qualsevol, té dues criatures a primària i ha tornat fa poc d'Andalusia on ha quedat enlluernada que la canalla a P5 llegeixi amb majúscules i minúscules i ja resti i faci sumes de dues xifres, quan aquí, em diu, fins a primer aquestes coses ni les veuen. I no hi a res a fer explicant-li estadístiques que apaivaguen un poc els resultats educatius.

La Queralt s'ha enamorat de la Junta d'Andalusia, que paga mesades a les dones que són mestresses de casa de professió. D'aquí on som només veu la mala gestió d'un govern que desvirtua el sentit de la institució, una Administració a la qual al pas que va, aviat no hi veurà raó de ser. Hi ha res que pugui fer més feliç l'estratègia centralista espanyola que aquest darrer sentiment? Però no llencem la tovallola. Tot general sap que quan la batalla s'acosta a la fi i no s'albira victòria la gesta ens demana enarborar el símbol indiscutible, la bandera que creï el miratge en la tropa de la superioritat: l'heroi suprem, el rei és viu.

Celebro la iniciativa de la Conselleria de Cultura de l'exhumació de les restes de Pere el Gran, no ens confonguem. Em sembla una acció d'aquelles que per a un país valen la pena. I encara vaig més enllà de la recerca històrica del projecte institucional. Crec que un recurs excel·lent per a la percepció d'una Catalunya plena seria jugar amb sang reial, sigui de Pere el Gran o de Martí l'Humà, que morí sense descendència amb vida, o si més no sense descendència legítima.

A manca de fill reconegut avui dia ningú no hi faria fàstics a un d'il·legítim, dic jo, sempre que es demostrés per a prova d'ADN la consanguinitat. A més, si s'ha pogut trobar l'esglaó perdut entre l'Homo Sapiens, el Neandertal i els nostres gens actuals, perquè no ha de ser possible retrobar la veta de la monarquia catalana? La percepció de la companya Queralt de com de malament van les coses no la canviarem en un any ni a cop d'editorials conjunts en defensa de l'Estatut. En canvi, els estudis d'ADN sobre la mòmia de Pere el Gran aportaran conclusions històriques en sis mesos.

¿Podem assegurar que, passats aquest primers mesos, els sis mesos següents l'enginyeria genètica no permetrà els nostres dirigents trobar hereu o hereva vius, descendents de monarca català? Quina incidència tindria sobre els referèndums per a l'autodeterminació? Fos qui fos la persona o la família que en resultés hereva té garantida la portada en la premsa rosa catalana per molts anys -si aquesta premsa existís, és clar.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de
Opinió · Política catalana
Dos judicis... o un?
Opinió ·
Viatge a la pròpia responsabilitat
Opinió · Política
La llengua un objectiu prioritari
Opinió · Societat civil
Mobilitzacions virtuals
Opinió · Política
TV3PV: qui pagarà la multa?
Opinió · Política
Política exterior
Opinió · Política
La fermesa de Felip Puig
Indica publicitat