Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 30 de de juliol del 2009 | 14:49
Opinió · Política

Podrir-se a la presó

Barcelona · La Consellera Tura no em respon la sol·licitud per visitar altra vegada l'Amadeu Casellas, que des de fa dues setmanes protagonitza una nova vaga de fam en continuar patint una situació tan kafkiana com lamentable arran d'haver-se avortat els compromisos adquirits fa uns mesos per la Generalitat

com a conseqüència d'una primera vaga de fam que s'allargà fins a vuitanta dies ara fa just un any.

Com bé sabreu, Amadeu Casellas és un vigatà que fa més de vint-i-tres anys que és a la presó malgrat no haver comès mai cap delicte de sang. I la situació s'ha anat agreujant: ara ha estat traslladat a Quatre Camins i és en règim 1, la qual cosa comporta unes condicions de vida més dures.

Desconeixem el perquè, però potser té a veure amb un seguit de denúncies signades per ell de corrupció contra l'administració penitenciària. No som ningú per afirmar ni negar el que denuncia. Ell és el responsable de les seves paraules i a ell li pertocarà d'assumir-ne les conseqüències.

Ara bé, el camí traçat pel nostre ordenament jurídic resta clar: aquelles persones que se sentin perjudicades han de recórrer als tribunals, però mai poden comportar, a qui les ha emès, el pagament d'una penyora ni el sofriment d'un perjudici previ. La llibertat d'opinió és el principi més sagrat de la democràcia, encara que t'estiguis podrint a la presó.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de
Opinió · Política catalana
Dos judicis... o un?
Opinió ·
Viatge a la pròpia responsabilitat
Opinió · Política
La llengua un objectiu prioritari
Opinió · Societat civil
Mobilitzacions virtuals
Opinió · Política
TV3PV: qui pagarà la multa?
Opinió · Política
Política exterior
Opinió · Política
La fermesa de Felip Puig
Indica publicitat