Wednesday, 13 de July del 2011 | 19:42
 ∑
Entrevista · Societat civil
"A Catalunya falta el coratge dels qui tenen el poder econòmic"
Muriel Casals
Presidenta d'“mnium Cultural
√ímnium Cultural ha celebrat el 50√® aniversari prenent per complet les regnes del sudoku catal√†. En un context de perpetu estira-i-arronsa pol√≠tic amb l'estat, amb mobilitzacions de la societat cada cop m√©s freq√ľents, amb la crisi a sobre i amb amenaces a la cultura pr√≤pia -ja cristal¬∑litzades a les Illes i el Pa√≠s Valenci√†-, la presidenta d'√ímnium, Muriel Casals, s'ha imposat amb fermesa. Independ√®ncia √©s la paraula clau per cloure aquesta etapa de tensi√≥ inguarible: independ√®ncia pol√≠tica, fiscal i cultural.
 ∑
Crònica · Política catalana
Balanç del curs 2010-2011: El sobiranisme continua marcant l'agenda política
Roger Buch
Politòleg
El  curs polític anterior a l'actual (2009-2010) va començar Arenys de Munt i va acabar al Passeig de Gràcia. El sobiranisme civil, amb l'organització de les diferents onades de consultes i la manifestació massiva va aconseguir mantenir l' independentisme a l'agenda política catalana durant molts mesos.
 ∑ Mercedes Alonso (PP) s'ha estrenat a l'alcaldia d'Elx espanyolitzant les avingudes de la ciutat i eliminant mon√≤lits inc√≤modes.
Mercedes Alonso (PP) s'ha estrenat a l'alcaldia d'Elx espanyolitzant les avingudes de la ciutat i eliminant monòlits incòmodes.
Crònica · País Valencià
Elx retorna al franquisme
Després de fer-se amb el feu socialista d'Elx per majoria absoluta, la nova alcaldessa del PP ha iniciat una peculiar creuada a la ciutat: canviar de nom l'avinguda del País Valencià pel de Comunitat Valenciana, retirar un monòlit en record de "la Pasionaria" o posar a una avinguda el nom del darrer alcalde franquista de la ciutat, en són alguns dels exemples.
Opinió · Política
Què haurien fet Cambó i Macià?
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Què haurien fet Francesc Cambó i Francesc Macià davant de la sentència contra l'Estatut? Els partits polítics catalans han continuat la rutina política com si la sentència no hagués existit.
 ∑
Crònica · Unió europea
L'embolic del corredor mediterrani
Xavier Ferrer
Economista i politòleg
Fa tres mesos va tenir lloc a la seu de la Comissió i Parlament Europeus a Barcelona una conferència-debat sobre el corredor mediterrani, en el que hi varen participar experts en la matèria i també eurodiputats.
 ∑
Crònica · Política
De l'alta pol√≠tica i de l''apartheid' ling√ľ√≠stic del PP
Ivan Mambrillas
La pluralitat no √©s intr√≠nsicament bona, com sostenen reblanides teories post, ni l'exclusi√≥ de l'altre √©s, necess√†riament, un gest pol√≠ticament reaccionari, si l'altre i ‚ĒÄposem per cas‚ĒÄ el fatxa, o l'ep√≠gon del fatxa, s√≥n la mateixa persona.
 ∑
Notícia · Euskal Herria
Urkullu afirma que la marca Espanya perjudica Euskadi
El president del PNB ho justifica fent referència a la crisi del deute i l'actual situació de l'estat.
 ∑
Notícia · Euskal Herria
ETA ratifica la seva disposició a "profunditzar" en el camí emprès
L'organització armada diu en un comunicat que "Euskal Herria ha guanyat la batalla política i ideològica de la il·legalització".
 ∑
Crònica · Internacional
La nova generació de polítics alemanys integra la diversitat
Toni Reig
Periodista
En uns moments en qu√® els mercats fan trontollar tota l'Europa del Sud, Alemanya apareix com la gran pot√®ncia econ√≤mica europea, la √ļnica capa√ß de decidir sobre el futur de l'euro. Aquesta for√ßa econ√≤mica, que comporta una enorme influ√®ncia pol√≠tica, va acompanyada per una renovaci√≥ dels lideratges pol√≠tics.
 ∑
Recull de premsa · Política
T. Soler: "L'objecció fiscal és una opció resistencialista, prepolítica, i està condemnada al fracàs"
"La lluita contra l'espoli fiscal l'ha d'encapçalar la Generalitat" ha sentenciat l'historiador Toni Soler a un article publicat al diari Ara en el qual es refereix a les propostes d'Òmnium Cultural fetes a la societat civil.
 ∑
Recull de premsa · Societat civil
A. Bosch: "En l'escenari que tenim, polític i associatiu, no sobra la gent com tu, que combina coratge i seny"
Bosch ha comentat sobre la presidenta d'√ímnium que la seva combinaci√≥ de coratge i seny √©s una "barreja infreq√ľent, que cal aprofitar i que √©s un regal del dest√≠".
Enquesta · Societat civil
Què en penses del full de ruta d'Òmnium?
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠