Thursday, 19 de May del 2011 | 19:35
 ∑
Crònica · Política catalana
L'esquerra oficial, cada cop més estreta
L'acampada de la pla√ßa de Catalunya, molt similar a la de la Puerta del Sol i les que se celebren en desenes de ciutats de tot l'Estat, tamb√© a Catalunya, ha descol¬∑locat l'esquerra. La majoria dels que hi participen i s'hi atansen s√≥n simpatitzants o militants d'organitzacions d'esquerres que estan decebuts amb la resposta que aquests han donat a la crisi econ√≤mica i a les seves conseq√ľ√®ncies.
 ∑
Crònica · Euskal Herria
Les vasco-espanyoles també fan campanya
En el llibre "Las espa√Īolas", publicat el 1974, l'escriptor Franscisco Umbral va arribar a catalogar fins a 65 tipus de dona, per√≤ dins del cap√≠tol dedicat a les "espa√Īolazas" va oblidar-se d'un subg√®nere, els de les "basco-espanyoles" ‚Äďpotser perqu√® encara no havien fet acte de pres√®ncia en l'escena pol√≠tica.
Opinió · Política
Una lògica colpidora?
Jordi Mu√Īoz
Politòleg
Peri√≤dicament reemergeix la vella pol√®mica sobre la pres√®ncia i l'estrat√®gia d'Esquerra al Pa√≠s Valenci√† i a les Illes. Es planteja amb formats i protagonistes diferents per√≤ sempre es mant√© en els mateixos termes. La q√ľesti√≥ t√© una import√†ncia relativa, per√≤ hi ha unes quantes reflexions que sembla adient de fer.
 ∑
Notícia · Societat civil
Estudien sancionar un jutge irrespectuós amb el català
Amb el català, tot s'hi val. Ho demostren segles d'imposicions, subjugacions, lluites i subordinacions polítiques, socials i culturals. I ho ha tornat a demostrar, de nou, la justícia.
 ∑
Notícia · Societat civil
Demagògia vers la llengua
Suspens a tots els partits pol√≠tics en el seu comprom√≠s per la llengua catalana. La Plataforma per la Llengua ha volgut denunciar, en plena campanya electoral, la desvinculaci√≥ ling√ľ√≠stica i cultural de totes les formacions que es presenten als propers comicis.
 ∑
Crònica · Illes Balears
La primavera dels descontents
Macià Calafat
Una de les campanyes electorals m√©s fluixes i avorrides de la democr√†cia s'ha animat de sobte com a conseq√ľ√®ncia de la mobilitzaci√≥ de l'anomenada "joventut prec√†ria". Una mobilitzaci√≥ que tamb√© ha arribat a les nostres illes, si b√© de manera m√©s dilu√Įda.
 ∑
Notícia · Política
Denuncien el l√≠der de PxC a Vilanova i la Geltr√ļ per agressi√≥ al portaveu d'Unitat contra el Feixisme
César Aragón ha denunciat que, estant amb el seu fill de 10 anys, va ser rodejat i agredit per Gerard Bellalta, alcaldable de PxC, i 8 persones més.
 ∑
Notícia · Política
"Aquesta nit no veuran un debat, veuran una successió de monòlegs com el 'Club de la comedia' però sense gens de gràcia"
Així ha definit la candidata de Compromís, Mònica Oltra, el 'debat' sectorial de polítiques socials de Canal 9 en què no hi havia espai per la rèplica.
 ∑
Notícia · Societat civil
Els enemics del català: 'Torcebraç entre dues cultures'
El darrer llibre de Rosa Calafat arg√ľeix que el catal√† t√© tres enemics: la legalitat vigent d'un Estat que li denega √†mbits d'√ļs; l'opacitat d'un discurs que impedeix una conformitat social i la lliure circulaci√≥ del discurs que argumenta que l'√ļs del catal√† √©s element de conflicte social.
 ∑
La fotografia · Política
Portabella proposa seguir les passes del 10A i 10J amb UxB
Juntar tot el vot independentista per fer història. Aquest és el missatge que el líder d'UxB, Jordi Portabella, i el secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha llançat pel proper 22 de maig.
 ∑
Crònica · Afers religiosos
Pas decisiu del Vaticà contra la impunitat dels abusos sexuals
Aquesta setmana s'ha divulgat el document que la Congregació per a la Doctrina de la Fe ha adreçat a tots els bisbes del món per donar instruccions clares i precises per eradicar els abusos sexuals.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠