Wednesday, 25 de May del 2011 | 19:48
 ·
Crònica · Política catalana
La irrupció de la CUP a les ciutats. On són els límits?
Roger Buch
Politòleg
El 2007 la CUP sortia a la televisió per primera vegada. Davant la pregunta de quin era el seu sostre electoral,  en les eleccions de diumenge passat el va trencar del tot, ja que va entrar a moltes ciutats, sovint fent fora Esquerra.  Dels 85 municipis de més de 15.000 habitants de Catalunya, la CUP s'ha presentat a 33 i d'aquests ha aconseguit obtenir regidors a 19 i no ha superat el tall del 5% en 14.
 ·
Crònica · País Valencià
Un èxit anomenat Compromís
Allò més important d'unes eleccions és, òbviament, qui les guanya. En el cas valencià, aquesta dada és sabuda abans que la gent comence a desfilar davant les urnes. Així doncs, la gran notícia aquest 22 de maig és la irrupció de la Coalició Compromís a les Corts.
 ·
Crònica · Pla de lleida
La Paeria continua lluny de Ricard Viñes
Ivan Mambrillas
Amb l'arribada de la democràcia postfranquista, l'inici del creixement vegetatiu, si no la construcció de nova planta, de les fins llavors rònegues ciutats va permetre els primers alcaldes de mantenir un llarg idil·li amb la majoria dels electors.
 ·
Notícia · Cultura
Eduardo Galeano: "És més necessari que mai defensar el dret a l'autodeterminació dels pobles"
El periodista uruguaià, referent de l'esquerra a nivell mundial, ha fet aquesta reivindicació al rebre el Premi de Periodisme Esportiu Manuel Vázquez Montalbán, que ha dedicat a l'expresident del FC Barcelona Josep Sunyol, afusellat pel franquisme.
 ·
Notícia · Política
Desvetllant la incògnita: Junqueras és la renovació?
A l'interrogant que s'ha generat a ERC després de l'anunci de la directiva de plegar per la ensorrada electoral, Benach ha llançat un feix de llum: Oriol Junqueras.
 ·
Notícia · Política
El terreny adobat per PxC: atur, immigració i desfeta de partits tradicionals receptors de vot obrer
L'augment de la ultradreta a Catalunya segueix lògiques similars a les que han viscut altres països europeus des de fa anys. Plataforma per Catalunya ha multiplicat per cinc el nombre de vots respecte el 2007 i n'ha assolit 60.000.
Editorial
La responsabilitat de CiU
Els independentistes de CiU, que hi són, després dels pèssims resultats d'Esquerra Republicana i Solidaritat, tenen una gran responsabilitat davant de tot el moviment sobiranista el país, ja que ocupen la màxima representativitat a la Generalitat i a la majoria de les institucions nacionals del país.
 ·
Notícia · Política
Romeva deixa Brussel·les
L'eurodiputat d'ICV, Raül Romeva, ha anunciat a través del seu blog personal que no repetirà mandat al Parlament europeu i que abandonarà el seu càrrec el 2014.
 ·
Notícia · Política
Jordi Cabré, nomenat director general de Coordinació, Promoció i Cooperació Cultural
Nascut a Barcelona l'any 1974, Jordi Cabré és llicenciat en Dret per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i membre de l'Opinió Catalana.
 ·
Crònica · Internacional
La política exterior catalana
Toni Reig
Periodista
Una de les prioritats de l'actual govern de la Generalitat de Catalunya és la coordinació del conjunt de l'actuació exterior a través de la secretaria general d'Afers Exteriors, dirigida per Senén Florensa, que aquest mati, invitat per l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC), ha exposat les línies de treball a desenvolupar.
Enquesta · Política
Qui hauria de ser el proper president d'Esquerra?
 ·
Recull de premsa · Política
J. B. Culla: "Allò que s'ha esfondrat és l'intent de reduir el mapa polític al binomi dreta-esquerra"
L'historiador Joan B. Culla ha assegurat que la reconquesta de CiU de la majoria absoluta a les diputacions de Girona i Lleida ha fet evident un "greu error" del PSC, ERC i ICV: "Creure que CiU era un muntatge caciquista, una simple màquina de poder".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí