Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 26 de de maig del 2010 | 16:42
Entrevista · Política
Joan Serra

Som tan classistes i estúpids que pensem que els nostres són només com nosaltres

Barcelona · L'escriptor Antoni Dalmases és la cara visible de la consulta sobre la independència que se celebrarà a Sabadell el proper 30 de maig. La capital vallesana serà la ciutat amb més habitants que ha acollit aquesta iniciativa popular fins al moment, un fet que no afegeix pressió a un moviment que aglutina 800 voluntaris i milers de vots anticipats. Dalmases explica que el suport de Justo Molinero a les consultes va ser "una lliçó".

Com encareu la recta final de la consulta?

Amb molts ànims i molt cansats, amb els voluntaris traient el fetge per la boca. Però tot i això, tenim la sensació d'estar fent una cosa que no s'ha fet mai, i en aquest sentit estem contents. Que molta gent que no es coneixia de totes les edats s'hagi unit per la consulta ja és un èxit.


Us afegeix pressió ser la ciutat més gran on es fa la consulta i ser els únics que la feu el 30-M?

No ens ho volem plantejar així. Volíem fer la consulta el 25-A, però no teníem ni la meitat dels 800 voluntaris que tenim ara, i ens hauria sobrepassat. Ara tenim milers de vots anticipats, tot i que probablement el fet d'anar sols sí que ens restarà ressò. En tot cas, el percentatge de participació no ens pot desanimar. Surti el percentatge que surti no estaré content o descontent. Ni amb un 50% de participació, perquè voldrà dir que la meitat dels ciutadans no han exercit el seu dret.
Aquesta consciència és la que hem de remoure, que la ciutat és de tots
s a dir, que no us plantegeu cap fita pel que fa a participació

A mi m'agradaria el 100%. Quan ho dic, em responen: "ets boig", i sí, sí que sóc boig, lluitant per una cosa que no sabem com anirà i que no ens dóna ni cinc. El fet és que si hem de convèncer els altres, no pas que votin per una opció determinada, sinó que comencin a exercir de ciutadans, és que estem molt avall, a les beceroles, i queda molta feina per fer.


Justo Molinero participarà a l'acte de final de campanya. Et va sorprendre que donés suport a les consultes?

Sí que em va sorprendre, per a mi va ser una lliçó. Tenim una idea, i jo el primer, de societat classificada de manera injusta. L'afirmació del Justo sobre que a ell no el van deixar decidir i volia que els seus fills sí que poguessin és brillant, però és que ell és un ciutadà d'aquest país i, per tant, per què no hauria de pronunciar-se? Però som tan classistes i estúpids que pensem que els nostres són només com nosaltres, i n'hi ha molts d'altres.


Tenint en compte la mida i la composició de Sabadell, creieu que podreu arribar a tots els barris?

Hem anat a tot arreu a parlar amb entitats, associacions de veïns, etc. per col·laborar i fer actes, i a tot arreu ens han rebut bé, però la gent està molt emmandrida. s com qui té l'acera del davant de casa en mal estat, i es queixa, però no diu res a l'Ajuntament. s aquesta consciència la que hem de remoure, que la ciutat és de tots.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat