Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 3 de de maig del 2011 | 18:15
Notícia · Economia

Urkullu: "Posem en suspens tota col·laboració i suport amb el Govern espanyol"

El PNB acaba amb la tebiesa respecte Bildu i suspèn el seu suport a Madrid amb el PSOE. El president de la formació reitera que defensa la presència de l'esquerra abertzale, vagi sola o en coalició

Izaronews · El president del PNB, Iñigo Urkullu, ha assenyalat en una compareixença a Sabin Etxea que "Euskadi reclama el respecte als principis i als drets democràtics fonamentals. I el primer dret - a més del dret fonamental humà com és el de la vida, la vulneració del qual ha estat rebutjada de manera explícita - és la llibertat i la participació política ".

Urkullu ha manifestat que "en defensa d'aquests principis, el PNB considera d'extrema gravetat la no legalització de les candidatures presentades per Bildu per a les properes eleccions municipals, forals i al Parlament Navarro".

I per això el Partit Nacionalista Basc ha declarat:

1 .- Que rebutja absolutament aquesta il·legalització política.
2 .- Que va a defensar en l'àmbit polític, institucional i jurídic la revocació d'aquesta decisió.
3 .- Que seguirà defensant la participació política plena de totes les opcions polítiques, inclosa la de l'esquerra abertzale tradicional, sigui de manera pròpia o inserida en una estratègia compartida amb altres formacions legals.
4 .- Que va a plantejar traslladar aquesta decisió davant les màximes instàncies institucionals, polítiques i judicials europees.
5 .- Que ha comunicat al Govern espanyol les seves reflexions, i que a partir d'aquest moment posa en suspens tota col·laboració i suport del PNB per a les seves noves iniciatives. Entenem que és responsabilitat del Govern espanyol la promoció de la tesi en què s'ha fonamentat la resolució del Tribunal Suprem.
6 .- Que apel·lem al Tribunal Constitucional perquè, en formar el seu criteri jurídic, prengui en consideració l'opinió majoritària de la societat basca i, en conseqüència, revoqui la sentència del Tribunal Suprem.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat