Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 2 de d'abril del 2009 | 14:06
Opinió · General

Escoltar els autònoms

Barcelona · Dijous passat, pel que sembla per primera vegada a la història, hi va haver una manifestació de treballadors autònoms recorrent els carrers. No cal dir que protestaven, amb tota la raó, per la difícil situació que estan patint i que es veu agreujada per l'habitual desídia que els diferents governs de torn de l'Estat han tingut vers aquest conjunt de persones, que són peça fonamental per al progrés i benestar del conjunt de la societat.

Un dels objectius de la manifestació, a més de fer visible el descontentament i l'angoixa del col•lectiu, consistia en lliurar als diferents grups parlamentaris del Congrés un document amb una cinquantena de propostes més que raonables. M'agradaria destacar, per posar algun exemple, diverses mesures que ja hem anat proposant des de Convergència i Unió més d'una vegada. Així, per exemple, es demana una rebaixa de l'impost de societats, una reducció dels interessos de demora per als deutes tributaris i també, cosa importantíssima -tot i que a primer cop d'ull no ho sembli- una reducció dels terminis de pagament entre particulars i, sobretot, per part de les administracions públiques. Cal que tots els grups polítics escoltin molt seriosament les reivindicacions dels treballadors autònom i que aportin solucions.

Els autònoms han estat -i són" una font important de generació de treball i, alhora, són persones disposades a fer tots els esforços humanament possibles per mantenir el seu petit negoci. Les grans empreses poden tancar o fer expedients de regulació, i això, per a elles, és una decisió freda i empresarial; per a l'autònom el seu negoci és la seva vida i lluitarà per defensar-lo tant com sigui possible. El Govern faria bé d'escoltar els autònoms i aprovar les seves reivindicacions. No n'hi ha cap que vagi contra l'interès comú o que vulgui suposar un privilegi per a aquest sector.

El Govern no pot continuar fent la política del bomber i apagant desordenadament els focs allà on apareixen. Cal un pla integral de defensa del treballador autònom i ara, en temps de crisi, això és més urgent que mai. Però ja no es tracta de mesures etèries ni de fer ponències ni comissions: es tracta d'actuar ara i aquí, garantint liquiditat, assegurant eficiència i demostrant als treballadors autònoms que no estan sols en la seva lluita.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de
Opinió · Política catalana
Dos judicis... o un?
Opinió ·
Viatge a la pròpia responsabilitat
Opinió · Política
La llengua un objectiu prioritari
Opinió · Societat civil
Mobilitzacions virtuals
Opinió · Política
TV3PV: qui pagarà la multa?
Opinió · Política
Política exterior
Opinió · Política
La fermesa de Felip Puig
Notícies relacionades
Notícia · Política
Sánchez Llibre proposa eliminar el Ministerio de Cultura
Opinió · Economia
Bons propòsits
Opinió · Economia
I ara, què fem?
Opinió · Economia
Després de "Zurbano"
Opinió · Economia
Un primer pas
Opinió · Economia
L'últim territori
Opinió · Política
Que el 2010 sigui una altra cosa
Recull de premsa · Política
Josep Sánchez Llibre: "Unió i Duran es deixaran la pell per la campanya de Mas"
S'ha dit · Política
Unió i Duran es deixaran la pell per la campanya de Mas
Opinió · Economia
Ni per casualitat
Indica publicitat